top of page
EEN KLEINE FILOSOFIE.jpg

EEN KLEINE FILOSOFIE VAN GROTE EMOTIES
 

Verschijnt op 5 december

Tot voor enkele generaties verstopten mensen hun emoties omdat het zo hoorde en omdat er geen keuze was: zwijg en werk verder.’

 

Sindsdien is er veel veranderd. Dat we onze emoties bespreekbaar kunnen maken, is een goede zaak. Maar als emoties delen dwingend wordt als gevolg van die ‘bevrijding’, hebben we de ene plicht ingeruild voor de andere. En blijven we sukkelen met de plaats van emoties in ons leven. 

Filosoof Ignaas Devisch staat stil bij de kracht van de stilzwijgende emotie. Moet elke emotie wel publiek gedeeld worden?

Ignaas Devisch 
PELCKMANS, 2023


 

SUMMARY

Ignaas Devisch is schrijver, professor filosofie en ethiek en vooral een van 's lands meest bekende en invloedrijke stemmen. Normaal richten hij en de filosofie zich tot volwassenen, maar natuurlijk stellen ook kinderen zich vragen over het leven en over de wereld. Het is voor hen dat Devisch dit boek schreef.


Verpakt in een spannend verhaal geeft de filosoof antwoorden op vragen als "waar komt de mens vandaan?', "waarom is de wereld onrechtvaardig?', "wat is de zin van het leven?' en "hoe weten we of iets waar is?'. Die antwoorden zijn niet altijd eenduidig, roepen soms nieuwe vragen op. Maar zo werkt filosofie nu eenmaal.


Een wonderlijk en uniek boek, fantastisch geïllustreerd, waarbij kinderen antwoorden krijgen op hun vragen.

bottom of page